در جریان نشستی در قطر، طالبان از ایالات متحده می خواهند که مسدود شدن دارایی های افغانستان را لغو کند.
طالبان در دوحه با توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان گفتگو کردند، جایی که ایالات متحده خواستار آزادی دارایی های مسدود شده افغانستان شد.
ادامه مطلب
عبدالکهار بلحی، سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان در توییتر خود اعلام کرد که هیئتی از این جنبش به رهبری امیرخان متکی وزیر امور خارجه در دوحه با غرب و هیئت همراه گفتگو کرده است.
بلخی گفت: دو کشور در مورد مسائل سیاسی، اقتصادی، صحی، آموزشی، امنیتی و بشردوستانه از جمله بحث در مورد تسهیلات لازم در خدمات بانکی و وجود نقدینگی تبادل نظر کردند.
وی افزود: طرف افغان به آنها از امنیت اطمینان داد و خواستار لغو فوری و بدون قید و شرط توقیف ذخایر افغانستان، پایان تحریم ها، پایان دادن به لیست سیاه و جداسازی مسائل بشردوستانه از ملاحظات سیاسی شد.
وی با بیان اینکه تیم های فنی دو طرف جلسات جداگانه ای برای پیشرفت بهتر برگزار کردند، افزود: در مجموع جلسات مثبت بود و طرفین برای ادامه این جلسات موافقت کردند.
پس از آنکه ایالات متحده در 30 آوریل آغاز روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را اعلام کرد، بر اساس طرح جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، طالبان عملیات نظامی گسترده ای را علیه نیروهای دولت سابق در چندین جبهه در کشور آغاز کردند.
در ماههای اخیر، این جنبش توانسته است کنترل خود را بر تمام گذرگاههای مرزی گسترش دهد و در 15 اگست، طالبان وارد کابل پایتخت شدند و در آنجا کنترل ارگ ریاست جمهوری را به دست گرفتند.
در شب 16 اگست، طالبان که اکثراً از مردم پشتون تشکیل شده بودند، پایان جنگ در افغانستان را اعلام کردند و در 7 سپتامبر تشکیل دولت جدید را در این کشور اعلام کردند که شامل عناصر جنبش قدیم می شد. امنیت.
دولت طالبان اکنون با چالشهای متعددی مواجه است که مهمترین آن احیای اقتصاد فروپاشیده کشور در پی تعلیق کمکهای بینالمللی است که 75 درصد از بودجه قبلی کشور را تشکیل میداد.
از زمانی که طالبان قدرت را به دست گرفتند، در بحبوحه فروپاشی سیستم بانکی، شاخص تورم و بیکاری در افغانستان به شدت افزایش یافته است.
این بحران پس از مسدود شدن حدود 10 میلیارد دلار از دارایی های بانک مرکزی افغانستان توسط واشنگتن تشدید شد و پس از قطع بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای افغانستان، این کاهش شدت گرفت.
منبع: RT
[ad_2]