مطالعه: نوشیدنی "سالم به نظر می رسد" می تواند خطر ابتلا به سرطان را تا 80 درصد افزایش دهد!
یک مطالعه نشان داد که یک نوشیدنی خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 80 درصد افزایش می دهد.
مطالعه ای که توسط موسسه ملی سرطان و بنیاد جهانی تحقیقات سرطان در بریتانیا تامین شده است، نگرانی هایی را در مورد مصرف شیر از محصولات لبنی ایجاد کرده است.
در مطالعه آمریکای شمالی، محققان داده های گروهی متشکل از بیش از 50000 زن را در یک دوره هشت ساله تجزیه و تحلیل کردند.
در این مدت از زنان خواسته شد تا پرسشنامه هایی را در مورد عادات غذایی خود تکمیل کنند.
نیمی از زنان در این مطالعه از رژیم غذایی گیاهی پیروی کردند و شیر سویا مصرف کردند و بقیه شیر مصرف کردند.
محققان تمامی عوامل موثر بر خطر ابتلا به سرطان مانند مصرف الکل، فعالیت بدنی، هورمون ها و سابقه باروری را تصحیح کردند.
گری ای فریزر، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این آزمایش برای ایجاد ارتباط بین مصرف سویا و سرطان سینه راه اندازی شد.
ادامه مطلب
او به سلامت لاین گفت: «همانطور که ما این کار را انجام دادیم، مشخص شد که نیاز به تعدیل محصولات لبنی داریم.
از میان شرکت کنندگان، که همه آنها در شروع مطالعه بدون سرطان بودند، 1057 نفر به سرطان سینه مبتلا شدند.
این تیم نتوانست ارتباط بین سویا و سرطان سینه را ثابت کند، اما یافته ها نشان می دهد که شیر مقصر است.
دکتر فریزر توضیح داد که این مطالعه نشان می دهد که نوشیدن روزانه شیر، حتی در مقادیر کم، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 80 درصد افزایش دهد.
لوما لیندا، استاد دانشگاه بهداشت عمومی و پزشکی، افزود: ما دریافتیم که با دوزهای نسبتا کم شیر، کمتر از یک لیوان در روز، خطر ابتلا به سرطان سینه به شدت افزایش می یابد. تنها با یک لیوان در روز، ما شاهد افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه بودیم. این خطر بیش از 50٪ افزایش می یابد. دو تا سه لیوان در روز این خطر را 70 تا 80 درصد افزایش می دهد.
این اثر را میتوان به محرکهای طبیعی موجود در شیر مادر، که باعث رشد و تقسیم سلولی میشود - یک مکانیسم معمولی سرطان - ردیابی کرد.
این محرکها سطح IGFI (فاکتور رشد شبه انسولین I) را افزایش میدهند که نقش مهمی در سرطان سینه دارد.
با این حال، با توجه به طراحی مشاهدهای این مطالعه، به جای تایید یک رابطه علّی، تنها موفق شد ارتباطی بین مصرف شیر گاو و سرطان سینه ایجاد کند.
تحقیقات سرطان انگلستان نشان می دهد که شواهدی مبنی بر اینکه شیر و محصولات لبنی باعث سرطان سینه می شوند، متناقض است. برخی از مطالعات نشان می دهد که محصولات لبنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. برخی دیگر دریافته اند که می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. و ما به تحقیقات با کیفیت بیشتری نیاز داریم تا بفهمیم آیا ارتباطی وجود دارد یا خیر.
در واقع، شواهد به دست آمده از مطالعات قبلی متناقض است، برخی ارتباط بین ماست و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را برجسته می کنند، در حالی که برخی دیگر چدار و پنیر خامه ای را با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط می دانند.
منبع: اکسپرس
[ad_2]